Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 1. 2021

Lednové dovádění

V prvním týdnu jsme měli hlavně radost, že už jsme zase všichni spolu. Vyprávěli jsme si, jak jsme prožili Vánoce a jaké nám Ježíšek přinesl dárky. Také jsme si povídali o Třech králích: kdo jsou, odkud a kam šli a co s sebou přinesli. Aby se nám vše dobře pamatovalo, vyrobili jsme si je z barevných papírů a připevnili na nástěnku.

Druhý týden nás hned v pondělí čekalo veliké překvapení! Pod vánočním stromečkem se objevila veliká hromada dárků. Ježíšek nám v prosinci asi zapomněl přinést všechny a teď to doháněl. Hned jak jsme se nasvačili, pustili jsme se do rozbalování. Z nových hraček jsme měli obrovskou radost a vydrželi jsme si s nimi hrát skoro celé dopoledne. Zbytek týdne jsme si povídali o sněhu a sněhulácích. A protože venku bylo úplně bílo, vyrazili jsme si užít sněhovou legraci na zahradu. Tam jsme sníh hrabali hrabičkami a přenášeli lopatkami, tety nás svezly na saních a na bobech a dokonce jsme postavili malého sněhuláčka!

Ve třetím týdnu jsme si povídali o tom, co dělají zvířátka v zimě. Řekli jsme si, že některá si shánějí potravu velmi těžce, proto jim lidé pomáhají. Velkým zvířatům v lese nosí krmení do krmelce a ptáčkům sypou zrní do krmítek. I my jsme na zahradě zkontrolovali naše krmítko a ptáčkům dosypali zrníčka, aby neměli v zimě hlad. V průběhu týdne jsme si vyrobili krmítko pro ptáčky z ruliček od toaletního papíru jako výzdobu na dveře od herničky. Děti prstovými barvami namalovali ptáčky, které sami nalepili a naťukali nám kolem krmítka sníh. Tety vše dozdobili kousky vaty a dílo bylo hotovo. Nové dveře se nám všem moc líbí!

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Leden 2021